Technológia

Ez az egyedülálló technológia kombinálja a magas hőmérsékletű bontást a hatékony gáztisztítással

A magas hőmérséklet biztosítja a komponensek teljes lebomlását, míg az azonnali gáztisztítás (magas hőmérsékleten) eltávolítja azokat a komponenseket, amelyekből veszélyes dioxin-féleségek képződhetnek (például klór és más halogének). A technológia tartósan működtethető, alacsony működtetési költséggel.

Az üzem nagyon flexibilisen, sokféle alapanyaggal működtethető, olyan háztartási hulladékkal, amiből már kivették az anyagában újrahasznosítható alapanyagokat, vagy fa veszélyes hulladékkal, de akár szennyezett műanyaggal, vagy zöld hulladékkal is. A megrendelő igényeire szabjuk a technológiát.

A technológia számos előnnyel rendelkezik az égetéshez képest. Teljesen elkerülhető a veszélyes anyagok kibocsátása az elmenő gázokban. Sokkal kevesebb a hamu/salak képződés és nincs por kibocsátás.


A technológia főbb lépései

Az alapanyag

Refuse derived fuel

A vegyes háztartási hulladék anyagában nem újrahasznosítható része

A hulladéktelepen működő RDF (Refuse Derived Fuel) előállító üzem alapanyaga a vegyes háztartási hulladék. Ebből eltávolítják az újrafelhasználható és lebomló komponenseket, és a nem éghető anyagokat. Ami marad, az egy másodlagos tüzelőanyag ún. RDF üzemanyag besorolású keverék. Minősége változó, mert függ a bevitt hulladék összetételétől. A mi technológiánk ezt az RDF-et használja és alakítja át szintézis gázzá